• Verbindt ondernemers
  • Kennisdeling en inspiratie
  • Samenwerking voor een economisch sterkere regio

VVBK op de Noordelijke Promotiedagen in Groningen

Net als vorige jaren is de woensdag van Stadskanaal op de Noordelijke Promotie Dagen. In de loop van de middag op 6 november stroomde in de eerste hal het plein van Stadskanaal weer vol. Het hele plein stond in het teken van “Stadskanaal is Goud”.

Naast het grote terras waren er zo’n 19 stands van ondernemers uit de gemeente Stadskanaal. Zowel in de stands als op het plein werd volop genetwerkt. Leden van de VVBK die zich daarvoor hadden aangemeld konden vooraf genieten van een goed verzorgd buffet van restaurant De Rode Loper.

Ondernemers van de toekomst

Rond 19.30 uur startte het eerste officiële programmaonderdeel van deze dag op het ‘Stadskanaal is Goud’ podium. Drie studenten van de ondernemersacademie, waar de VVBK partner van is, gaven een pitch over de onderneming waar ze mee gestart zijn of gaan starten. Ook ondernemers uit Stadskanaal coachen een aantal van deze studenten of geven kennis door d.m.v. een workshop.

Innovatiehub

Na deze mooie kick-off gaf collega-ondernemer Martin van der Leest een update over de innovatiehub in de Gemeente Stadskanaal. Het was goed om te horen dat al veel ondernemers zich als partner verbonden hebben. Zo kunnen we, met elkaar, studenten een platform bieden en hen mede met deze initiatieven aan onze ondernemende regio en gemeente binden.

Aanmoedigingsprijs

Last but not least was de nominering en uitreiking van de aanmoedigingsprijs. Dit jaar waren twee ondernemers die in de afgelopen drie jaren waren gestart genomineerd; Bevo Isolaties en Bowling de Rode Loper. Onder andere door hun toegevoegde waarde voor de regio kreeg Bowling de Rode Loper de prijs uitgereikt uit handen van Burgemeester Froukje de Jonge en onze secretaris Yung Li. Het geheel werd afgesloten met de traditionele haringparty die dit jaar werd geopend door Yung Li namens de VVBK en wethouder Borgesius namens de gemeente Stadskanaal.

Ook dit jaar waren de omliggende pleinen en standhouders verbaasd over de drukte en gezelligheid op het plein van de gemeente Stadskanaal. Waarom? Tsja, wat zullen we zeggen “Stadskanaal is gewoon goud”.