• Verbindt ondernemers
  • Kennisdeling en inspiratie
  • Samenwerking voor een economisch sterkere regio

Naar Schiermonnikoog met Henk de Haan

VVBK-leden kozen vrijdag 20 september bij Lauwersoog, onder de bezielende leiding  van Henk de Haan, het ruime sop richting Schiermonnikoog. Vanaf de verzamelplaats bij het Geert Teis Theater in Stadskanaal werden de ondernemers, de meeste in het gezelschap van hun partner, per touringcar naar Lauwersoog gebracht.

Avontuur op de fiets

Met de ms Boschwad voer het gezelschap naar Schiermonnikoog, waar de deelnemers een enerverende dag wachtte. Met als eerste een fietstocht naar de noordkant van het eiland, wat direct al een avontuur bleek. Het was voor velen dan ook een spannende en vermakelijke ervaring om op een tandem via de smalle paadjes het eiland over te steken naar het strand.

Barbecue

Daar startte de middag met een wedstrijd boogschieten, waarbij met kaas, worst en voor de liefhebbers als brandstof Beerenburg uit een jerrycan voor de innerlijke mens werd gezorgd.  Aansluitend kon er gevliegerd worden en stonden er zeilracekarren klaar, die door een niet al te straffe wind niet tot grote hoogte of tot hoge snelheden kwamen. Dat kon de pret echter niet drukken, zodat men zich op het eind van de middag met een goed gemoed en opnieuw fietsend, maar nu voor een barbecue naar het restaurant aan de Berkenplas verplaatste.

Kaarten voor de FC

Nadat (bijna) iedereen uitgebarbecued was, verraste Henk de Haan ons opnieuw, dit keer met een heuse bingo en als hoofdprijs drie kaartjes voor de wedstrijd de dag erna van FC Groningen tegen PEC. De volgens Henk de Haan eerlijke winnaar was Marianne Nieboer, die de dag erna met de voorzitter heeft genoten van een 2-0 overwinning van de Groningers.

Na dit gezellige samenzijn werd weer koers gezet naar de haven, waar ms Boschwad het gezelschap over een inmiddels donkere Waddenzee onder het maanlicht naar het einddoel Lauwersoog bracht. Daar wachtte de bus die ervoor zorgde dat iedereen voor middernacht weer veilig terug was in Stadskanaal.